Mukbang Nedir - Mukbang Akımı Nasıl Yapılır ?

 Mukbang Nedir ?
Mukbang Nedir ?
Youtube ve İnstagramda oldukça popülerleşen mukbang nedir - mukbang yeme gösterisi ve mukbang akımı nasıl yapılır? şimdi bu konuda hep beraber aydınlanacağız. Öncelikle mukbang, video yada canlı yayın sırasında yemek yerken sohbet etme diye düşünebiliriz. Kore'de başlayan bu akım sosyal medyanın da oldukça ilgisini çekmektedir. Aslında bu terim " Muk ve Bang " Kore dilindeki "Moekneum " yani yemek yeme ve " Bangsong " yani yayın anlamındaki kelimelerin kısaltmalarından oluşmuştur.

Mukbang Akımı
Mukbang Akımı
2011 yılında Kore'de başlayan canlı yayın yahut videoda anında yemek yeme anlayışı günümüzde ise Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler hale gelmiştir. Bu akımın diğer özelliği ise sohbet içerisinde yenilen yemeklerin oldukça fazla olmasıdır. Buda doğal olarak giderin fazla olmasıdır. Belki bu akım insanların, sosyal medyaya yediklerinin fotoğrafını koymasının önüne geçerek, artık yemek yerken ki her halini paylaşma moduna çevirebilir.

Mukbang Nasıl Yapılır ?

Mukbang Nasıl Yapılır ?
Mukbang Nasıl Yapılır ?
Mukbang yapmak aslında çok basit. Ya ek kişi ya da yanınıza alacağınız bir - iki kişi ile kamera karşısına geçip, önünüze de gereğinden fazla yiyecek alıp - ölümüne yeyip sohbet ediyorsunuz. Sohbet konunuz size kalmış, konu illa yemek yada güncel olması gerekmiyor. Canınız ne istiyorsa onu konuşup sohbet ediyorsunuz. Mesela diyetini mukbang sohbeti için bozanlar ya da hiç yemediği yiyecekleri mukbang sırasında denemek izleyicinin oldukça dikkatini çekmekte. Farklı bir akım 😗

Kendi evrenini yaşıyor.

1 yorum

  1. Mukbang gecenin bu saatinde karnımı acıktırdı. KFC veya McDonalds'da bende ölümüne sohbet edebilirim.

    YanıtlaSil