Ödem Atmada Yardımcı 5 Besin

Gereğinden fazla sıvı alımı, tuz kullanımı ve hareketsizliğin ödeme yol açtığı bilinmektedir. Vücutta oluşan ödemi atmak nasıl olur, ödemi atmak için hangi bitki veya besinleri tüketilmelidir, bunları merak ediyorsanız en kısa yoldan tüketilerek ödem atmayı sağlayan besinleri sizin için şu şekilde sıraladık:

1) Salatalık : A, C, E ve K vitaminlerini içeren ayrıca birçok minareli de bünyesinde barındıran salatalık ödem atmada rahat bir şekilde herkesin tüketebileceği bir seçenektir. Yoğurtla beraber de tüketilebilmektedir.

Salatalık

2) Su : Yaşamak için - hayatta kalmak için suyun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bu yüzden tüketiyoruz. Peki bu kadar hayati önemi olan suyu ne kadar tüketiyoruz ? Vücuttan ödem atmak istiyorsanız eğer günde 2.5-3 litre su tüketmelisiniz hatta istenilen miktarın 1 litresi de limonlu su  şeklinde tüketirseniz ne kadar çabuk ödem attığınızı göreceksiniz.

Su


3) Maydanoz : A ve C vitamini bakımından zengin olan sebzeler arasında yer almasıyla beraber ödem atmada önemli bir yere sahiptir. Maydanozu direk sebze olarak, suyunu yada kürünü yaparak tüketebilirsiniz. Maydanoz ayrıca kalbe ve bağırsağa dost sebze olarak da bilinmektedir.

Maydanoz

4) Yoğurt : Besin değeri yüksek süt ürünü olan yoğurdu kahvaltınıza, akşam yemeklerinize eklediğiniz gibi ara öğünlerde de tüketebilirsiniz. Hatta pul biber ile tüketildiğinde vücuttan daha iyi ödem atmaktadır.

Yoğurt


5) Yeşil Çay : E ve C vitamine sahip bir o kadar da içinde antioksidanları barındıran yeşil çayı günde 2 kupa içerek ödem atabilirsiniz.

Yeşil Çay


Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder