Neden Yorgun Hissediyoruz ?

Sürekli Yorgun Hissetmek
Sürekli Yorgun Hissetmek
Gün içerisinde kendini sürekli- hep yorgun ve bitkin hissedenlerin hayat kalitesinin düştüğü söylenmektedir. Bende bu yazımda yorgun hissetmemek için ne yapılmalı ve yorgun hissetme sebeplerinden bahsedeceğim . İşte yorgun hissetme nedenleri :

1) Geç Uyanmak

Bitkin Hissetmek
Bitkin Hissetmek
Aslında hepimiz geç uyandığımızda daha çok dinlendiğimizi düşünürüz. Fakat bu tamamen uydurma çünkü erken uyanmak aslında kendimizi dinlenmiş ve rahat hissettirir. Almanya'daki bir üniversiteside de yapılan araştırmaya göre enerjik insanların, erken uyanan kişiler olduğu ortaya çıkmış.

2) Beslenmede Yanlışlık

Bitkin Hissetmek
Yanlış Beslenmek
Beslenme tercihinizi karbonhidrattan yana kullanıyorsanız, yorgun hissetmeniz çok normal. Çünkü karbonhidratlar, kan şekeri olarak vücuda geri dönüyor. Tercihlerini proteinlerden yana ve bol sebze ve meyveden yana kullanırsanız; daha enerjik - dinç hissedersiniz.

3) Hareketsizlik

Bitkin Hissetmek
Hareketsizlik
Gün boyu televizyon karşısında oturmak - ofis de oturmak sizi yorgunlaştırıyor olabilir. Hayatınıza biraz hareket katarak bunu yenebilirsiniz. Ufak çaplı sporlar yada yürüyüşler sizi yorgunluktan arındırıp, mutluluk hormonunuzu da artıracaktır.

4) Güneş Işığı ve Vitaminler

Bitkin Hissetmek
Eksik Enerji
Sürekli yorgunluktan bahsediyorsanız belki de bize nimet olarak sunulan bir şeyden faydalanmıyorsunuzdur. Yani yeterince Güneş ışığı almıyorsunuzdur. Güneş ışığı size D vitamini olarak geri gelecek. Ayrıca meyve ve sebzeleri vazgeçilmeziniz yapmanızda fayda var.

5) Stres

Bitkin Hissetmek
Kendini Kötü Hissetmek
Her şeyi kafanıza takıyorsanız, Yukarıda söylediğim maddeleri yapsanız bile kendinizi yorgun - bitkin - hatta hayattan bıkmış gibi hissederseniz. Şahsen ben her kötü şeyin insanı stresten bulduğunu düşünüyorum. O yüzden kendinizi rahatlatmak için kendinizle konuşun. Evet yanlış duymadınız 😂 Konuşun kendinizle ve kendinizi kafaya taktığınız şey konusunda ikna edin. Çünkü stresten kendinizi sadece  kendiniz kurtarırsınız. 

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder