IKIGAI Kitap Yorumu : Japonların Uzun ve Mutlu Yaşama Sırları

IKIGAI - PembeYazılar
IKIGAI - PembeYazılar
Kitaplardan IKIGAI kitap özeti - alintilari - konusu ve ayrıca IKIGAI nasıl bir kitap. Öncelikle ben bu kitabı bitireli gerçekten aylar - aylar oldu ama zaman ayırıp sizlerle paylaşamadım. Çünkü o kadar yazmak istediğim içerik var ki.. Ama tabi hayatım " PembeYazılar " dan da ibaret olmadığı için zamanı geldikçe sizlerle her zaman güzel şeyler paylaşmaya çalışacağım. Şimdi bu kitabı eminim sağır sultan bile duymuştur. Hatta okuyanlarınızda vardır. Ama toplum da okuma alışkanlığı olanlar kadar olmayanlarda mevcut. İşte bu tarz insanlar benim okuduğum kitaplar hakkında az olsa bir bilgi sahibi olsun istiyorum..

IKIGAI kitabının iç açıcı bir kapağı var zaten yukarıda kendi çekimimden olan fotoğraftan görüyorsunuz. Kitap içeriği ise önsöz ve sonsöz hariç 9 bölümden oluşuyor. Bunlar :

📚 1. IKIGAI : Yaşlanırken genç kalma sanatından bahsediliyor. Midenin % 80'ini doldur gibisinden tavsiyeler veriliyor.

- Moai : Hayata Bağlılık
 📚 2. YAŞLANMA KARŞITI SIRLAR : Uzun ve mutlu yaşama eklenen küçük şeylerden bahsediliyor. Stresle nasıl başa çıkabiliriz - onu nasıl yenebiliriz, bol - bol bu tarz şeyler üzerinde duruluyor.

📚 3. LOGATERAPİDEN IKIGAIYE : Daha uzun yaşama ve hayatın amacını bulmaya yönelik püf noktalarından bahsediyor. Bu bölümde Frankl'nin " İnsanın Anlam Arayışı " kitabından oldukça bahsediliyor. Şu an o kitabı okuyorum. Onunla ilgili yazımı da ilerleyen zamanlarda okuyabilirsiniz.

- Yaşamak için nedeni olan herkes, her türlü nasıla katlanır.
Nietzche
📚 4. AKIŞI HER UĞRAŞTA YAKALAYIN : İşin ve boş zamanın bireysel gelişime dönüştürülebilmesinden bahsediliyor.

- Defalarca ne yapıyorsak oyuz. Bu yüzden mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.
Aristoteles 
 📚 5. UZUN YAŞAMIN EFENDİLERİ : Dünyadaki en uzun ömürlü insanların bilgece sözlerine yer verilmektedir.

📚 6. JAPONYA'NIN ASIRLIK İSİMLERİNDEN ÖĞÜTLER : Mutluluk ve uzun yaşamla ilgili gelenek ve özdeyişlerden bahsediliyor.

📚 7. IKIGAI PERHİZİ : Dünyadaki en uzun ömürlü insanların yeme - içme alışkanlıklarından bahsediyor. Çoğunlukla sebze ağırlıklı beslendiklerinden , kendi sebzelerini kendilerinin yetiştirip - tükettiklerinden bahsedilmektedir.

📚 8. YUMUŞAK HAREKETLERLE DAHA UZUN BİR YAŞAM : Doğrudan sağlığı ve uzun ömrü destekleyen egzersizlerden çizimler halinde bahsedilmektedir.

📚 9. DİRENÇ VE WABI - SABI : Yaşlanma faktörü stres ve kaygı olmaksızın yaşamanın zorluklarıyla yüzleşmekten bahsediyor.

Kitap gerçekten içi böyle dolu - dolu derler ya öyle bir kitap. Yeni kelimeler - yeni sözler ve daha nicelerini öğrenebiliyorsunuz. Okumadıysanız çok ama çok öneririm..💙

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder