The Haunting of Hill House [ Tepedeki Ev ] Konusu

The Haunting of Hill House
The Haunting of Hill House Konusu

The Haunting of Hill House [ Tepedeki Ev ] konusu - oyuncuları - analizi - yorumlanması - nasıl bir dizi için tam da doğru yerdesiniz. Shirley Jackson 1959 yılında korku romanı olarak " The Haunting of Hill House " çıkardı. Netflix de bundan haz alarak geçtiğimiz günlerde " The Haunting of Hill House " 1. sezonunu 10 bölüm olarak bizlere sundu.

The Haunting of Hill House Oyuncuları

Aslında dizi anne - baba ve 5 çocuk arasında geçiyor. Bir de tabi yardımcı oyuncular.. Ben kilit noktası olan 5 kardeş hakkında bahsetmek istiyorum.

Michiel Huisman [ Steven ] : Steven dizide karşımıza ailenin en büyük çocuğu olarak çıkıyor. Küçüklüğünde oyun - ateri oynamaya bayılan Steven, büyüyünce ise tek derdi kitap yazmak ve insanlara bunları aktarmak oluyor.

The Haunting of Hill House Steven
The Haunting of Hill House Steven

Elizabeth Reaser [ Shirley ] : Çocuklar içinde en olgunu ve gerçek bir yaşantısı olan Shirley, ölen insanları onarmak gibi yani yüzüne makyaj yapmak gibi bir işe sahip.

The Haunting of Hill House Shirley
The Haunting of Hill House Shirley

Kate Siegel [ Theodora ] : Küçükken dans etmeye bayılan Theo'nun çok ilginç bir özelliği var, elleriyle neye dokunsa kişi hakkında ya da olay hakkında bilgi sahibi oluyor. [ İlk başlarda en sevdiğim karakterdi ki, sonrasını izleyince anlarsınız 🙈 ]

The Haunting of Hill House Theo
The Haunting of Hill House Theo

Oliver Jackson [ Luke ] : Nell ile ikiz olan Luke, küçükken kızlara oldukça sinir oluyor. Büyüyünce ise hap bağımlısı , hırsızlık gibi kötü özellikleri olan biri olarak karşımıza çıkıyor.

The Haunting of Hill House Luke
The Haunting of Hill House Luke

Victoria Pedretti [ Nell ] : Nell'in küçüklüğü o kadar tatlı ki al beni ısır der gibi. Nell, dizideki en masum ama başına en çok şey gelen kişi olarak karşımıza çıkıyor.

The Haunting of Hill House Nell
The Haunting of Hill House Nell

The Haunting of Hill House Konusu

The Haunting of Hill House 
Hugh ve Olivia, 5 çocuğa sahip ve mutlu bir aile tablosu çizen bir ailedir. Günün birinde tepede bir eve taşınırlar ve başlarına gelmeyen kalmaz. Aslında tanıştıktan önce ev hakkında kötü duyumlar alan Hugh buna rağmen o eve taşınmıştır. Konusu ile ilgili diyeceklerim bu kadar çünkü küçük bir olay örgüsü anlatsam tüm bölümleri etkiler. Ama en sevdiğim bölümü 5. bölümüydü ve 7' nin sonlarına doğru bir tık korktum. Sezon finali ise istediğim tadı vermedi. Ama yine de izlenecek diziler kategorisinde bence..

❗ Ayrıca " Mini Dizi Önerisi :"  The End Of The F***king World " yazımı da okuyabilirsiniz.




Kendi evrenini yaşıyor.

1 yorum

  1. Süper bir yazı olmuş :) Tepedeki Ev, son zamanlarda çok konuşulan Netflix dizilerinden birisiydi.

    YanıtlaSil