Pavyon : BluTV'nin Yeni Gözdesi

Pavyon : BluTV'nin Yeni Gözdesi
Pavyon : BluTV'nin Yeni Gözdesi

[ BluTV Pavyon belgeseli konusu - analiz - inceleme - ne anlatıyor ] Temmuz ayının başlarında BluTV, sosyal medya mecralarından Pavyon diye bir yapım ile ilgilendiklerini duyurduklarında özellikle Ankaralılar adeta daha çıkmayan yapımı evlatları gibi sahiplendi. Dizi mi olacak yoksa belgesel mi olacak ne olacak derken, 3 hafta önce ilk bölümü yayınladı.

Pavyon belgeselinin şimdiki tarihe kadar toplam 3 bölümü yayınlandı ve her bölümü 20-30 dakika arasında sürüyor. Yönetmen koltuğunda Sami Öztürk oturuyor. İlk bölümünde : " Burası Ankara Burada Alem Çok " sloganıyla Pavyon hayatını bize anlatmaya aslında kişilerin kafasında kurduklarıyla tamamen farklı bir ortam olduğunu bizlere göstermeye çalışıyor. Orada çalışan herkesten kısa röportajlarla aslında bilgi sahibi oluyoruz.

Pavyon : BluTV'nin Yeni Gözdesi
Pavyon : BluTV'nin Yeni Gözdesi

İkinci bölümde : " Kim Kime Abone " sloganı ile abone sisteminden bahsediliyor. Abone sistemi şu şekildeymiş arkadaşlar : Orada çalışan kadın artist, kendisine özel bir taksici tutuyor ve o taksici bu kişinin her şeyiyle ilgileniyor. Onu alıyor evine götürüyor, gerekirse yatağına yatırıyor, çantasını -eşyasını toparlıyormuş. Bu durum hem taksiciye hemde artiste fayda sağlıyormuş. Taksici para kazanırken artist kendini güvende hissediyormuş.

Üçüncü Bölümde : " Angara Müziği " sloganıyla Angara Müziği hakkında bilgiler veriyor. Orada çalışan müzisyenler hakkında bilgi verirken müzik hakkında araştırma yapan bir kişininde fikirlerini alıyor. Pavyon belgeseli hakkında bunları söyleyebilirim. Bence eğlenceli bir yapım olmuş sonuçta duyduğunuz ya da gördüğünüz ortam hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz daha doğrusu yeni bir şeyler öğreniyorsunuz.

❗ Ayrıca " La Casa De Papel Ne Demek Derken : 3. Sezonu İnceleyelim " yazımı da inceleyelim.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder