Natalie Portman'ın Oynadığı 5 En İyi Film

Bu yazımda Natalie Portman'ın rol aldığı birbirinden güzel 5 filmden bahsedeceğim:

Natalie Portman

1) Leon [ Sevginin Gücü ] : 

1994 yılında çekilen film Dram-Gerilim-Suç kategorilerindeki filmler arasında yer almaktadır. Başrollerinde Natalie Portman ( Mathilda ) ve Jean Reno ( Leon ) bulunmaktadır. Konusu ise şu şekildedir: Mathilda 12 yaşındadır ve ailesi paramparçadır. Babası ise işi gücü uyuşturucu olan birisidir. Bu uyuşturucu yüzünden bir gün mafyalar Mathilda'nın tüm ailesini öldürürken o Leon adında seri katilin evine saklanır ve olaylar o şekilde başlar.

Leon

Mathilda:
''Leon, galiba sana aşık oluyor gibiyim. Bu ilk defa başıma geliyor.''
Leon: ''Daha önce aşık olmadıysan bunun aşk olduğunu nereden biliyorsun?''
Mathilda: ''Çünkü hissediyorum.''
Leon: ''Nerede?''
Mathilda: ''Karnımda, sıcacık. Hep bir yumru olurdu, artık kayboldu.''
Leon: ''Karın ağrının geçmesine çok sevindim ama bunun bir anlama geldiğini sanmıyorum.''

2) V For Vendetta : 

2005 yılında çekilen dizi Aksiyon ve Fantastik kategorilerinde yer almaktadır. Başrollerini Hugo Weaving ile paylaşan Natalie Portman'nın bu filminin konusu ise V olarak bilinen maskeli adamın İngiltere'de ki halka egemenliklerini almaları için bir buluşma düzenler ve her şey birbiri ardına gelir.

V For Vendetta

" Uzunca süre maske takarsan altındaki kişiliği de unutursun. "

3) Black Swan [ Siyah Kuğu] : 

Dram ve Gerilim türünde olan bu film 2010 yılında yapılmıştır. Başrollerinde  Natalie Portman ( Nina ) ve Mila Kunis ( Lily ) yer almaktadır. Nina ve Lily başarılı balerinlerdir. Yapılacak gösteride Nina, Beyaz Kuğuya seçilirken Lily tam olarak Siyah Kuğunun karşılıdır. Bu ikilinin rekabeti ve arkadaşlıklarını konu almaktadır.

Siyah Kuğu

"Mükemmellik baştan aşağı kontrol demek değildir. Ayrıca zincirleri gevşetmektir." 

4) Brothers [ Kardeşler ] :

 2009 yılında Afganistan'da geçen filmin türü Savaş ve Dram'dır. Başrollerinde ise Natalie Portman ( Grace ),  Jake Gyllenhaal ( Tommy ) ve Tobey Maguire ( Sam ) yer almaktadır. Film biraz Aşk-ı Memnu tadında diyebiliriz. Grace ve Sam evlidirler. Sam asker olduğu için Afganistan'a gitmesiyle beraber kardeşi Tommy onlara taşınır fakat beklenmedik bir şeyler gelişir.

Kardeşler

5) Hesher : 

2010 Dram türünde bir filmdir. Başrollerinde yine Natalie Portman ( Nicole ) ve Joseph Gordon ( Hesher ) yer almaktadır. Filmin konusu tamamen 13 yaşındaki Hesher üzerinde geçmektedir.

Hesher
" Hayat,yağmurda yürümek gibidir.Saklanıp,sığınacağın bir yer ararsın ya da ıslanırsın. "

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder