Haziran Ayının En Çok Beğenilen ve En Çok Satan Kitapları

Haziran Ayı Kitapları
Haziran Ayı Kitapları

Bu yazımda 2018 yılı Haziran ayının en çok satan ve en çok beğenilen kitaplarından bahsedeceğim. 

Kitap okumak ; İnsanın kendini bulma yolu veya başka dünyalara seyahat diye nitelendirebiliriz. Sizde kendinizi az da olsa seviyorsanız, bu iyiliği sadece kendi benliğiniz için yapın ve kitap okuyun. Oturup her gün saatlerce okuyun demiyorum ama az da olsa 3 - 4 sayfa bile okusanız kardır. Bunu unutmayın. Şimdi kitap listemize geçebiliriz :

1 ) Ikigai : Japonların Uzun ve Mutlu Yaşama Sırrı 

Ikigai : Japonların Uzun ve Mutlu Yaşama Sırrı

Ikigai : Japonların Uzun ve Mutlu Yaşama Sırrı 

Kitap, 176 sayfadan oluşuyor ve uluslararası gerçekten çok satılan bir kitap. [ Bende okudum, kısa sürede bununla ilgili bir yazı yazacağım . ] Kitaba aslında kişisel gelişim yönünden bakılıyor ama bence bir anlamda bilimsel bir kitap. Çünkü kitap da elde edilen verilerden bahsediliyor yani varsayımlardan ; "Şunu yaparsan şu olur" demiyor, " Şu kişi, şunu yapmış ve bu olmuş " şeklinde bahsediliyor. Okumanızı gerçekten tavsiye ederim , başka kültürleri öğrenmek size iyi gelebilir.

2) Leyla ile Mecnun 

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun 

Kitap, Burak Aksak'a ait ve 272 sayfa. Kitabın Arka kapağında " Bir yanımız çöl, bir yanımız deniz " diye başlayan tanıtım bülteni mevcut. Sanırım kitap, aynı adlı diziyi yansıtıyor. Çünkü " İsmail Abi - Erdal Bakkal " gibi kavramlar geçiyor kitabın tanıtım bülteninde. Ama tam da emin değilim , okursam eğer fikirlerimi size seve - seve beyan ederim .

3) Fahrenheit 451

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451, 208 sayfadan oluşuyor. Bu kitabı ben yeni aldım, şu an okumam gereken kitapların başında geliyor ve bugün - yarın başlayacağım. Ben bu kitabı o kadar araştırdım ki anlatamam, hep de iyi yorumlar aldım. Hatta bu kadar iyi yorum gördüğüm tek kitap olabilir. Kitap , bilim -kurgu kategorisindeymiş ve 4 tane ödül almış. Konusu sanırım " Kitapların yakılmasıyla " ilgili [ Okuduğumda direk yazısının yazacağım. ]. Ayrıca bu kitapla ilgili şu şekilde yorumlarda mevcut : " Fahrenheit 451, yeryüzünde tek bir kitap kalacak olsa, o kitap olmaya aday.

4) Ustalık Gereken Kafaya Takmama Sanatı

Ustalık Gereken Kafaya Takmama Sanatı

Ustalık Gereken Kafaya Takmama Sanatı

Mark Manson'un yazarı olan kitap, 200 sayfadır. Kitabın kapağında " İyi Bir Yaşam Sürmek İçin Sezgilere Aykırı Bir Yaklaşım " diyor, sanırım kişisel gelişim türünde bir kitap. Her sene kişisel gelişim kitapları çıkıyor, bana kalsa tüm kişisel gelişim kitapları  aynı şeyleri söylüyor. Ama yineden de bu tarz kitapları okumak, insana tabir-i caiz ise gaz veriyor. Bu kitap da güzel ve birçok kişi tarafından beğenilmiş . Okuyabilirsiniz. 

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder