Yemek Yerken İzlemelik Dizi : Cobra Kai

Cobra Kai Dizisi
Cobra Kai Dizisi

Bu yazımda sizlere yemek yerken izleyebileceğiniz, YouTube Red Orjinal Seri dizisi olan Cobra Kai'nin konusundan - oyuncularından - nasıl bir dizi olduğundan ve IMDB puanından - 2. sezonunun ne zaman çıkacağından bahsedeceğim :

Cobra Kai Nasıl Bir Dizi ?

Cobra Kai Nasıl Bir Dizi
Cobra Kai Nasıl Bir Dizi 

Yayınlanan döneme damgasını vuran The Karate Kid [ 1984 ] filminin esintilerini üzerinde barındıran dizi, 2 Mayıs'ta Youtube Red aracılığıyla izleyicisi ile buluştu. Eski zamanları andırması da izleyiciyi oldukça olumlu etkiledi. Dizinin toplam 1 sezon olmak üzere 12 bölümü yayınlandı. Orjinal IMDB puanı olarak ise 9.0'a sahip. Şimdiden 2.sezon onayı alan dizi hakkında da sosyal medyada oldukça güzel yorumlar mevcut. İzleyen herkes, izlenilmesi gerektiği hakkında yorumlar yapmakta.

Cobra Kai Dizisinin Oyuncuları

Cobra Kai Dizisinin Oyuncuları
Cobra Kai Dizisinin Oyuncuları

Dizinin senarist koltuğunda Josh Heald - Jon Hurwitz - Hayden Schlossberg oturuyor. Yardımcı yapımlarında da tanınmış bir isim olan Will Smith yer almakta. Dizinin ana karakterleri oldukça az [ Buda diziyi önceki yazılarımda da söylediğim gibi güzelleştiriyor. ] Fakat yardımcı oyuncular çok fazla gibi dursa da aklınızı karıştıracak cinsten pek değiller. Şimdi sizlere hangi oyuncu hangi karakterle dizide yer alıyor, sunacağım :

- Ralph Macchio : Daniel LaRusso

- William Zabka : Johnny Lawrence

- Courtney Henggeler : Amanda LaRusso

- Xolo Mariduena : Miguel Diaz

- Tanner Buchanan : Robby Keene 

- Mary Mouser : Samantha LaRusso 

Cobra Kai Dizisinin Konusu

Cobra Kai Dizisinin Oyuncuları
Cobra Kai Dizisinin Oyuncuları

Cobra Kai, kötü kalpli diye ifade edilen bir tarafın Dojo'sudur. Yani dövüş sanatları eğitim salonları. Dizinin konusu ; Bundan tam 34 yıl önce Cobra Kai'yi temsil eden Lawrence'nin, Mr. Miyagi'nin öğrencisi olan LaRusso'ya beklenmedik bir şekilde final müsabakasında mağlup edilmesiyle başlıyor diyebiliriz. Ardan yıllar geçmesine rağmen, hala üzerinden yenilgi etkisini atamayan ve hayatı mahvolmuş Lawrence ile Şehrin seçkin zenginleri arasına girmekle kalmayıp, güzel bir aileye sahip olan Daniel'in hayatlarının tekrar kesişmesinden doğan entrikaları - rekabeti konu alıyor.

Dizi hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Çünkü daha fazlası büyüsünü bozabilir. Peki ben neden diziyi yemek yerken izlemelik dizi olarak bağdaştırdım derseniz ; Dizinin süresi çok kısa ve benim gibi mız -mız yemek yiyorsanız aynı anda bitebiliyor. 
Ayrıca " Dark : Herkesin Beynini Yakan Dizinin İncelenmesi " içeriğimi de okuyabilirsiniz. 

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder