Gerginliğe ve Strese İyi Gelen Bitki Çayları

Sakinleştrici Bitki Çayları
Sakinleştrici Bitki Çayları

Zaman - zaman sakinleştirici bitki çayları ve depresyona iyi gelen bitki çaylarına ihtiyacımız olabiliyor. Ayrıyeten sinirleri yatıştıran bitki çayları hepimiz için hayat kurtarıcı olabilir. Özellikle yeni çağ insanlarından 3 kişiden 1'i depresyona girebiliyor ya da bir olay karşısında hemen sinirlenebiliyor. Evde kendinize yapacağınız bitki çayları ile bunları yenebilirsiniz.

1) Melisa Çayı 

Melisa Çayı

Melisa Çayı 

Melisa çayı, sinirleri yatıştırır ve stresi giderir. Uykusuzluğa da iyi gelen bu çay vücudu rahatlatıp, baş ağrısını önler. Ayrıca öğrenme yeteneğini ve algılama gibi sorunları da çözer. Birçok uzman tarafından sakinleştirici olarak önerilmektedir. Gece yatmadan önce 1 bardak melisa çayı sizi depresiflikten çıkaracaktır.


2) Papatya Çayı


Papatya Çayı
Papatya Çayı
Depresif ruhsal haline ne iyi gelebilecek çaylardan biri de Papatya çayıdır. Sinirleri rahatlatması ve stresi azaltmanın yanı sıra eğer Karabasan ya da uykusuzluk gibi sorunlarınız varsa da tercih edebilirsiniz. Hatta 2012 yılında " Bitkisel Tedavi Araştırmaları Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada papatyanın sinir sistemi üzerindeki olumlu etkisi olgular halinde gösterilmiştir.


3) Yeşil Çay

Yeşil Çay
Yeşil Çay

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle bilinen Yeşil Çay, ayrıca içinde bulundurduğu L-thanine aminoasitleri kandaki mutluluk hormonunu yani dopamin ve serotonu artırıyor. Ayrıca içindeki kafein sayesinde kişinin " Dikkat ve Odaklanma Sorunu "na da iyi gelmektedir. Günde 2 - 3 kupa yeşil çay içebilirsiniz.

4) Passiflora Çiçeği Çayı

Passiflora Bitki Çayı
Passiflora Bitki Çayı

Midede ağrıya sebep bitki olarak bilinen Passiflora Çiçeği, sakinleştirici özelliği ile oldukça ilgi gören bir bitkidir. Uykusuzluk sorunlarının da tercih ettiği bu bitkinin çayını doktora danışıp, kullanmakta fayda vardır.

5) Nane Çayı

Nane Çayı
Nane Çayı

İçerisinde bulunan mentoller sayesinde kas ve sinir sistemin rahatlamasında yardımcı olan bitkiyi gönül rahatlığı ile gün içerisinde tüketerek, sakinleştirici etkisinden yararlanabilirsiniz. Ağrı ve iltihabı azaltma etkisi de bulunmaktadır.

❕ " Güne Güzel Başlamak İçin Ne Yapılmalı ? " içeriği de okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder