Güne Güzel Başlamak İçin Ne Yapılmalı?

Güne Zinde Başlamak
Yataktan kalkarken sabah enerji azlığından muzdarip olmak ve alarmlar yüzünden uykudan sıçrayarak uyanmak çağımız genel problemidir. Bu düşünceler yerine "Uyku Ne Güzel" demeyi herkes istemektedir.Peki güne güzel başlamak için ne yapılmalı? Sabah nasıl zinde olunur? İşte tam olarak bu soruların cevaplarını vereceğim.

1) Uyku Düzeni 😴

Aynı saate yatıp-aynı saatte kalkmayı tabi ki de her insan beceremez fakat en az 7-8 saat uyumak insana mutluluk, huzur vermesinin yanında depresyonu da azaltmaktadır. Özellikle gece 12 ile 4 arasındaki uykunun insan vücuduna yararlı olduğunu da unutmamalıyız. Bu yüzden gece geç saatler yerine uyku düzenimizi daha erken saatlere çekmek de fayda vardır.
Hem ne demiş Immanuel Kant :

İnsanlardan ümit ve uykuyu alın, onu dünyanın en bahtsız ve en perişan insanı haline getirmiş olursunuz.

2) Su İçmek 💧

En az 7-8 saat uyuyorsunuz ve bulunduğunuz tüm ortamdaki toz gibi şeyler ağzınızda birikiyor. Eğer uyanır uyanmaz 2-3 bardak su içmezseniz bağırsaklarınızda sorunlar yaşıcağınızı bilmelisiniz. O yüzden kalkar kalkmaz hemen sularınızı içip hatta diş fırçalama işleminde sonra bunu gerçekleştirerek farkı görmeniz kaçınılmaz olacaktır.

3) Güzel Bir Kahvaltı 🍛

Kahvaltı da patates kızartmaları, simitler, çikolatalar yerine daha çok protein ağırlıklı yiyecekleri tercih edebilir. Bunlar : Yumurta, peynir, yeşillik diye adlandırdığımız maydanoz - roka gibi sebzeler , zeytin, domates, salatalık hatta bir kase yoğurt olabilir. Çok bilinen "Karatay Diyetinin" en önemli maddesi ekmek yememek kuralını da ekleyebilirsiniz. Kahvaltı seçimlerinizi bu şekilde yaparsanız daha enerjik olabilirsiniz.

4) Müzik 🎵

"No Music No Life" yani "Müzik Yoksa Hayat da Yoktur" sloganını hayatınıza endeksleyebilirsiniz. Yataktan kalktığınız gibi sevdiğiniz bir sanatçının şarkısını açın ve ritme kendinizi bırakın.


5) Egzersizler 🙆

Kalktınız yataktan güne lanet ediyorsunuz, nefes alın önce ve küçük esneme hareketleri yapın. Düzgün nefes  alıp - vermeye dikkat edin. 


Unutmayın : Bir insanın her şey kendi elindedir.💪



Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder