Diss Atmak Nedir ? : Norm Ender'in Günümüz Rapçilerine Diss Atması

Diss Atmak Nedir ? : Norm Ender'in Günümüz Rapçilerine Diss Atması
Diss Atmak Nedir ? : Norm Ender'in Günümüz Rapçilerine Diss Atması

Hemen - hemen 2 gündür herkesin dilinde " diss atmak " kelimesini duyuyoruz. Peki bu diss atmak nedir ? Diss, Rap müziğinde rapçilerin tabir-i caizse birbirlerini yeme şeklidir. Genellikle küfür ya da birbirine gönderme şeklindedir. İngilizce olarak tam karşılığı ise " Dissrespect " tir.
Bizim çağımızda " Sagapo Kajmer - Ceza " oldukça popülerdi sonra birden " Norm Ender " , " Eksik Etek " şarkısıyla hayatımıza girdi. Herkesin Mp3'lerinde dinlenmese bile bulunuyordu. Ben mesela dinlemesem bile bulunduruyordum. Hatta bir ara Norm Ender, Ceza ve Sagapo Kajmer'e diss atmıştı.

Şimdi ise " Ben Fero - Ezhel - Khontkar - Ceg " gibi isimler bizim zamanımızda çok farklı rap yapmaktalar. İşte değişen rap kültürüne dayanamayan Norm Ender : Mekanın Sahibi şarkısıyla tüm rapçilere diss attı. 

Norm Ender : Mekanın Sahibi


Şarkının ilk 1.48 saniyesinde falan günümüzde olan saçma kelimeleri bir araya getiren rapçileri eleştirdi. 

- Cihangirli heceler.
- Viski döküp sevişelim
- Bizde küvet yok duşakabin
- Keltoş babana koş
- Sülalen için
- Hıdıdı hıdıdı al b'tch

ile Ben Fero'ya

Size yok sosis salam şırdan şırdan
- Polisler niye peşimizde ?

ile Ezhel'e

Daha birçok rapçiye gönderme yaptı. Bundan şevk alan Ezhel'de önceden çıkarmayı planladığı şarkının biraz sözlerini değiştirip Norm Ender'e Lolo şarkısıyla diss attı.

 Ezhel - Lolo


Yani anlayacağınız Rap dünyası karışmış. Ben fazla Türk rapi dinleyen biri değilim aslında Türkçe türkülerin ya da bizim zamanımızda olan Teoman gibi türevlerin çok iyi olduğunu düşünürken şimdikiler arasından resmen seçerek dinliyorum.. 

Norm Ender'in ne kadar kaliteli diss attığını Ezhel'in ise biraz boşa diss attığını düşünüyorum. Herkes kendi çapında başarılı olsun ama bırakın bu diss atma olayını Norm Ender yapsın derim. Ki tüm rapçi ve yandaş youtuber - bloggerlar şu an Norm Ender'e sallıyor. Adam haklı bence kusura bakmayın Türkçe rap resmen el - ayak değiştirdi. Ki ben sosyal medyada milletin yaptığı yorumlardan burada bahsetmek istemiyorum Block yemeyelim o yüzden siz bir okuyun derim.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder