Işık Hızıyla Uzaklaşmamız Gereken Arkadaş Tipleri

Işık Hızıyla Uzaklaşmamız Gereken Arkadaş Tipleri
Işık Hızıyla Uzaklaşmamız Gereken Arkadaş Tipleri

[ Uzak durulması gereken arkadaş tipleri - uzak durulması gereken arkadaş - uzak durulması gereken arkadaşlar ] Bu yazımda sizinle uzak durmanız gereken arkadaş tiplerinden bahsettim ayrıca birazda sohbet ettim umarım hoşunuza gider. 🙏

1 - 7/24 Kendinden Bahseden Arkadaş Tipi : Bu arkadaş tipi, ortamda veya yalnızken ne konuşuyorsanız her şeyi kendi tarafına çekerek kendini odak noktası yapmaya çalışır. Sizin bahsettiğiniz konudan veya sıkıntınızdan gram anlamaz ayrıyeten sizde hiç keyif almazsınız.

2 - Kıskanç Arkadaş Tipi : Bu arkadaş tiplemesi de sizin hiçbir başarınızı ya da mutluluğunu istemez sürekli iç - içe kıskançlık besler. Size iyi görünüp aslında negatif enerji verir. Üniversitede sınıfınızdaki her arkadaş tipi böyle olacak maalesef ki.. Ama içlerinden gerçekten kalbi temiz olanlar olacaktır zaten onlarla irtibatınız hiç kesilmez.

3- Dedikoducu Arkadaş Tipi : Özel - gizli diye üstünde durduğunuz her şeyi aniden söyleyebilir. Sizi ortada bırakabilir. Benim zamanında böyle bir arkadaşım vardı - toplu bir şekilde arkadaşlarımızla görüşecektik ve benimde özel bir durumum vardı en az 3-4 kere arkadaşlarıma demiştim lütfen konusunu açmayın diye tamam deyip 1 saat içinde içlerinden biri konuyu açmıştı. Şu an onunla görüşmüyorum.

4 - Sürekli Ortadan Kaybolan Arkadaş : Görüşelim vırt - zırt deyip ortadan kaybolan arkadaş tipidir. Üzgünüm ama ben bunu bazen yapabiliyordum 😛 yani önceden şu an yapmıyorum çünkü şu an gerçek arkadaşlarımla görüşüyorum sadece. Çok sevmediğiniz ama kalbinide kırmadığınız insanlara bence bunu yapabilirsiniz ama napalım herkesin gönlü hoş tutulamaz ki..

5 - Sürekli Şikayet Eden Arkadaş : Ya uçan kuştan nem kapıp şikayet eden tiplerdir bunlar. Şikayet üstüne şikayet ederler sanki bir şey varmış gibi hayatınızın enerjisini emerler. Bunlardan direk ışık hızıyla uzaklaşın derim.

Işık Hızıyla Uzaklaşmamız Gereken Arkadaş Tipleri
Işık Hızıyla Uzaklaşmamız Gereken Arkadaş Tipleri

Arkadaş seçimi cidden çok önemli bence bunları es geçmeyin derim ama şöyle bir şeyde var mesela toplumun yargıladığı ama size zararı olmayıp aksine yararı olan kişilerle de arkadaşlık edebilirsiniz bence. Arkadaşlık kriterlerinizi millete ya da bir olguya değil de kendinize göre belirleyin. Mesela benim zamanında öyle arkadaşlarımda olmuştu kimsenin haz almadığı ama benim gerçekten sevdiğim kişiler ya da milletin ya o kız çok arkadaş kıskancı dediği kişiler onlarla görüşmüyorum hala ama bir dertleri olursa beni arayıp yardım isterlerse tabiki yardım ederim.

Benim arkadaş konusunda çok kötü  bir huyum vardır. Mesela biri bana serzenişte bulunsun onu dinlerim gönlünü almaya çalışırım ama arkadaşım tutup bide bunun üstüne beni yargılayıp sanki sevgiliymiş gibi benden ilgi alaka beklerse o yani arkasından koşmamı beklerse o zaman benim işim olmaz. Zamanında böyle 3-4 yakın kız arkadaşımla aram açılmıştır. Ki zaten aşırı arkadaş düşkünü biri değilimdir birkaç tane olsun net olsun derim. Nasıl bilmiyorum ama hani bir söz vardır " Nerde çokluk orada .... " diye bence bu tamamen doğru. Ne kadar çok arkadaşınız olursa o kadar derdiniz sıkıntınız olur benden söylemesi. Neyse çooook konuştum. Şu an yanımda olduğum ve sürekli görüştüğüm arkadaşlarımı çok seviyorum buradan ayrıyeten söyleyim 💙

❗ Ayrıyeten " İlginç Ama Bir O Kadarda Doğru Psikolojik Gerçekler " yazımı da okuyabilirsiniz.



Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder