Unbelievable Dizi Yorumları : Gerçek Hayattan Alınan Yapım

Unbelievable Dizi Yorumları : Gerçek Hayattan Alınan Yapım
Unbelievable Dizi Yorumları : Gerçek Hayattan Alınan Yapım

Bu arala adını sıkça duyduğumuz ve gerçek hayattan alınan dizi " Unbeliveable dizinin incelemesi - konusu - oyuncuları - analiz - yorum " şeklinde inceleyelim. Dizi öncelikle Netflix özel yapımı olarak 13 Eylül tarihinde bizlerle buluştu. Mini dizi kategorisinde olan Unbelievable, 8 bölümden oluşuyor ve bir bölümü yaklaşık 50 - 60 dakika arasında değişiyor. Dizi konusu gereği hem 2008 yılında hemde 2011 yılında geçiyor.

Unbelievable Dizi Oyuncuları ve Konusu

Unbelievable Grace - Karen - Marie
Unbelievable Grace - Karen - Marie

Kaitlyn Dever [ Marie ] : 2008 yılında 13 yaşında olan ve tecavüze uğrayan Marie, hayatını koruyucu ailerle beraber geçirmiş. Bütün dert ve sıkıntılarını kendisi çözdüğü için bu tecavüz olaylarında yaşadığı psikolojik sarsıntı onu baya etkilediği için polislerin istediği gibi hareket etmeye başlamıştır.

Merritt Wever [ Karen ] : Yaklaşık 6-7 yıldır dedektif olarak çalışan Karen, evli ve 2 çocuk sahibi. Din duygularının yüksek olduğunu söylediğimiz Karen'in en önemli özelliği bence aşırı empati kurma özelliğine sahip ve hoşgörülü birisi.

Toni Colette [ Grace ] : Karen'egöre daha sert bir yapısı olan Grace, evli - çocuklu ve 2 köpeğe sahip. Dedektiflikte en sevdiği şey yalnız çalışmak. Birazda karamsar bir ruh yapısı var [ kesin Yengeç burcu 😂💜 ]

Unbelievable Dizi Yorumları : Gerçek Hayattan Alınan Yapım
Unbelievable Dizi Yorumları : Gerçek Hayattan Alınan Yapım

Marie, 13 -14 yaşlarında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir genç kızdır ve yalnız yaşıyordur. Bir gün yüzü maskeli bir kişi tarafından tecavüze uğrar ve polislere verdiği ifadelerde psikolojik olarak sarsıldığı için ve defalarca ona - buna - şuna ifade verildiği için söylediklerinde uyuşmazlık sezilmiştir. Üzerine çok gidilen Marie, tecavüz olayının kendisinin uydurduğunu söylemiştir ki sırf bu tarz şeylerle kendisini yormamak için. [ Bu olayların gelişmesinde bence Marie'nin koruyucu annesi rol oynuyor, çünkü polislerin aklına tecavüz olayını uydurabileceğini, böylelikle tüm ilginin kendisine verilmesini hedefleyebileceğini söylüyor. Ya ne kadar yanlış.. Bu kanıya Marie'nin küçüklüğünde yaptıklarından yola çık-mış. İnsanlar yıllar geçtikçe değişir. Ki sende bir kadınsın sayın koruyucu anne ! ] Neyse bu Marie'nin tecavüz olayları 2008 yılında gerçekleşiyor, sonra 2011 yılında bu olaylarla ilgilenen Karen ve Grace tüm tecavüz olaylarına el koyuyor. Ama " Zanlıyı yakalıyorlar mı ? Nasıl bir araya geliyor bu dedektif ? Marie'ye noluyor ? " ve nicesini izleyin ve görün.

- İzleyelim mi Derya ?
İzleyin güzel bir yapım, insanı içine çekiyor. Zaten gerçek hayattan alınan yapımlar, ben bu tarz dizileri çok seviyorum. IMBD puanıda gayet yüksek. Dizide sevdiğim bir noktayı söyleyim ve bu yazıyı noktalayım. Olaylar bir stajyer sayesinde aydınlanmaya başlıyor ve zanlı aslında ilk olayında bu detayları vermiş. Dizinin kahramanı Stajyer bence.

🌸 Daha fazla bilgilenmek ve eğlenmek için instagramdan " PembeYazılar " ı takip edebilirsiniz.

❗ Ayrıca " 
Marianne Dizi İncelemesi : Gerim - Gerim Gerileceğiniz Bir Korku Dizisi " yazımı da okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder