Gizli Google İpuçları

Gizli Google İpuçları
Gizli Google İpuçları

⛓ Google'da " [ food ] vs [ food ]  " yazdığınızda karşınıza seçeceğiniz iki yemeğin besin değerlerini karşılaştıran bir grafik çıkıyor.

⛓ Google arama çubuğuna 12 basamaklı bir sayıyı yazıp, sonrasında " =english " yazdığınızda Google, bu sayının nasıl okunduğunu size söylüyor.

⛓ Google Art Project : Yaklaşık 600 uluslararası galeride yer alan yüksek kaliteli fotoğrafları görüntülemenize izin veriyor.

⛓ Google Sky : Hubble Telescope ve NASA Satellites'ta yer alan görselleri kullanıyor. Böylelikle evrenin derinliklerini oturduğunuz yerden keşfedebilirsiniz.

⛓ Arama butonuna herhangi bir şey yazmadan " Kendimi şanslı hissediyorum " butonunu tıklarsanız; Google'ın doodle çalışmalarının yer aldığı katalogugörüntüleyebilirsiniz.

⛓ Google Translate'e gittiğinizde, elinizle çizebileceğiniz bir seçenek bulunuyor. Örneğin Çince karakterleri çizerek, İngilizce'ye çevirebilirsiniz.

⛓ Google Ngram Viewer : 1800 - 2008 tarihleri arasında basılmış olan 5 milyondan daha fazla kitabın aramasını yapabilirsiniz. Böylelikle farklı kelimelerin ne kadar sıklıkla kullanıldığını keşfedebilir, bir grafik üzerinde veri karşılaştırmasını yapabilirsiniz.

❗ Ayrıca " Kamyonette Yaşayan Google Çalışanın Serüveni " yazımı da okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder