Jack Ma : Alibaba ve Aliexpress Kurucusundan Pazarlama Konusunda Tüyolar

Jack Ma : Alibaba ve Aliexpress Kurucusundan Pazarlama Konusunda Tüyolar

Jack Ma : Alibaba ve Aliexpress Kurucusundan Pazarlama Konusunda Tüyolar


Alibaba ve Aliexpress kurucusu olan Jack Ma'yı tanımayan yoktur sanırım. Bir aralar sosyal medya da başarısız bir öğrencilikten nasıl buralara geldiğini anlattığı videolar çok popülerdi. Bizler ülke yapısı olarak girişimci gençleri pek desteklemeyiz, hep az olsun ama yineden de her ay eline para geçsin kızım - oğlum deriz. İnşallah bu düşünce yapısı değişir çünkü girişimcilik hemen olan bir şey değildir bana göre deneyip - deneyip belli bir seviyeye ulaşmaktır. Sizlere de "  Jack Ma : Alibaba ve Aliexpress Kurucusundan Pazarlama Konusunda Tüyolar " hakkında bir şeyler yazmak istedim. İyi Okumalar.

💼  Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına giderek : " Çok zenginim, evlen benimle ! " dediniz. Bu doğrudan pazarlamadır.

💼 Bir grup arkadaşınızla katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Arkadaşlarınızdan biri kızın yanına gitti ve sizi işaret ederek : " O çok zengin, evlen onunla ! " dedi. Bu, reklamdır.

💼 Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına gidip telefon numarasını aldınız. Ertesi gün arayıp : " Çok zenginim, evlen benimle ! " dediniz. Bu, tele pazarlamadır.

💼  Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanınıza geldi : "Duyduğuma göre çok zenginmişsiniz, benimle evlenir misiniz ? " dedi. Bu, marka bilinirliğidir.

💼  Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz yanına yaklaşıp : " Ben çok zenginim, evlen benimle ! " dediniz ve size tokat attı. Bu, müşteri geribildirimidir.

💼 Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz yanına yaklaşıp : " Ben çok zenginim, evlen benimle ! " dediniz. Oda sizi kocasıyla tanıştırdı. Bu, arz - talep uyuşmazlığıdır.

💼 Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz yanına yaklaşırken başka biri gidip ona : " Ben çok zenginim, benimle evlenir misin ? " dedi ve kız onunla gitti. Bu, sizin pazar payınıza göz koyan rakiptir.

💼  Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına giderek : " Çok zenginim, evlen benimle ! " diyecekken karınız geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir.

❗ Ayrıca " KFC Kurcusunun Hikayesi :  Harland Sanders " yazımı da okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder