Okullarda Ders Olarak İşlenmesi Gereken Konular

Okullarda Ders Olarak İşlenmesi Gereken Konular

Okullarda Ders Olarak İşlenmesi Gereken Konular

Bence çoğu kişi insan olarak dünyaya geliyor ama insan olmak - insanlık ne demek bilmiyor diye düşünüyorum. Ki bunun yaşla da alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Şu an yaşadığımız ülkenin çoğu aşağıda sıraladığım 8 maddenin çoğundan yoksun bence. Kimse - kimseyi sevmiyor, herkes bir memnuniyetsiz, herkes her şeyden şikayetçi. Bunların altında en temel neden bence " Sevgisizlik ve Doğasızlık ". Bu ikisi zannımca kişiyi vezir de eder rezil de. Sevginin ne olduğunu bilmeyen insandan empati beklemek - saygı beklemek ne kadar doğru ? Doğanın tadını almamış bir insandan hayvanları sevmesini beklemek ne kadar doğru peki ? 

İçinizde bulunduğunuz şartlar sizi bu 2 li kaynaktan yoksun bırakabiliyor olabilir. Mesela aileniz size sevgisini tam göstermiyor olabilir o zaman gidin siz onlara sevginizi gösterin. Ya da farklı sevgi gruplarında da böyle yapabilirsiniz, oturduğunuz yerden hiçbir şey olmuyor. Dünya akıp gidiyor. Hayatı elinizle kontrol altına alın. İnsanlar kötü, bu devir böyle diye sizde böyle olmak zorunda değilsiniz ki. İnsanlarda böyle bir şartlanma var neden bilmiyorum. 

Mesela size bir şey anlatıyım : Ben ailemle apartmanda oturuyorum her hafta, genel temizlik için apartmana temizlik görevlileri geliyor ve yerleri silmek için kova ile su istiyorlar. Bunu genelde bizim evden istiyorlar hatta çoğu kez ben dolduruyorum. Diğer evdekiler vermek istemiyormuş genel de öyle söylüyorlar. Yani 1 kova su bizi vezir de etmez rezil de etmez demi ? İnsanlar çok ama çok değişik. Zaten bu konudan  bağımsız ama birine artık iyilik yaptığında şaşırıp kalıyorlar. Yani benim yazacak daha çok şeyim var ama insanlık nereye gidiyor yahu böyle bazen cidden hayretler içerisinde izliyorum. 

💭 İyi ahlaklı olmak.

💭 Doğaya saygı.

💭 Kadınlara saygı duyulması ve şiddet uygulanmaması gerektiği.

💭 Çocukların mutlu yaşam sürmesi

💭 Hayvan hakları.

💭 Güzel konuşma ve nezaket.

💭Vicdan ve merhamet.

💭 Empati.

Güncel haber olaylarına da çok üzülüyorum gerçekten. İnsanların böyle bilinçsizce çocuk yapmasından, onları koruyamamasından, onlara eziyet etmesinden çok ama çok sıkıldım. Ve üzülüyorum da herkes anne - baba olmasın ya bir zahmet. Sen doğurduğun çocuktan sorumlusun. Onun o minicik bedenini - aklını - mental durumunu korumak senin görevin. Herkesin bir kırmızı çizgisi vardır benimki " Çocuklar " herkesin de böyle olmasını isterim. 

Canlarım sizleri de unutmadım ama cidden yazamıyorum bazen :( PembeYazılar'ın ınstagramında daha aktifim ama oraya gelin, sizi seviyorum ❤

❗ Ayrıca " Hayatınızda Olması ve Olmaması Gereken İnsanların Özellikleri" yazımı da okuyabilirsiniz. 


Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder