Hocalı Katliamının Olduğu Dönemde Küçük Bir Kızın Instagramı Olsaydı Nolurdu : Sevinj Stories

Hocalı Katliamı : Sevinj Stories

Hocalı Katliamı : Sevinj Stories

1992 yılında Ermenistan için önemli tepelerden birisi olan Dağlık Karabağ'ın Hocalı şehrindeki insanlar, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece Ermenilerce vahşi bir şekilde erkek - kadın - çocuk - yaşlı demeden katledildi. Bu katliamda 613 Azerbaycan Türkümüz ölürken, 487 kişi yaralandı. 1275 kişi ise esir alındı. Yapılan otopsilerde cesetlerin insanlık dışı muamelere maruz kaldığı belirlendi. 

Dönemim Savunma Bakanı Sarkisyan ise şu ifadeleri kullandı : " Azerbaycan, Ermeniler'in sivillere dokunmayacağını düşünüyordu. Biz bu algıyı Hocalı ile kırdık. " ifadesini kullanarak bilinçli bir şekilde bu katliamı gerçekleştirdiklerini beyan etti. Bu soykırımı ise diğer ülkeler sadece kınadı.

İşte bu olayların olduğu yani " Hocalı Katliamı "nın olduğu dönemde küçük bir kızın instagramı olursa neler olurdu ? Azerbaycan " Sevinj Stories Projesi " ile yaşananları gün - gün aktarıyor. Projenin ana kahramanı 9 yaşında Sevinj büyükannesi ve büyükbabası ile yaşıyor. 2 Şubat gününden itibaren 26 Şubat'a kadar bizlere instagram sayfasından vlog çekicek.

Kişiler kurgu ama yaşananlar gerçek, instagram sayfasını aşağıya bırakıyorum. Bu farkındalık projesinde sizlerde Azerbaycan Türklerimizin sesi olabilirsiniz. 

Unutmayın bizler : " Bir millet, iki devletiz " 

instagram hesabı : @sevinj.stories

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder