Emeksiz - Yemek Olur mu Hikayesi

Emeksiz - Yemek Olur mu Hikayesi

Emeksiz - Yemek Olur mu Hikayesi

Bir zamanlar çok azimli, yaptığı her şeye emek veren bir adam varmış. Fakat ne kadar çalışkan olsa da verdiği bu emek hiçbir zaman yeterli olmazmış, kıt kanaat geçinirmiş.  Yaptığı iş, kestiği kütükleri siparişe göre haneden haneye taşımak ayrıyeten de insanlara ısıtmaya yarayan malzemeleri satmakmış. 

Günün birinde yine ormandayken değişik şeyler duymuş, yorgunluğundan garipten sesler duyduğunu düşünmüş ve umursamamış. Şehre götüreceği kütükleri kesip yüklemeye devam etmiş. Yine tüm dikkatini işine vermişken, birden hayvan iniltisine benzer bir şey duymuş. Çok fazla tırsmış ve cesaretini toplayıp sesin geldiği yere doğru adım atmaya başlamış.

Gitmiş - gitmiş sonra bir bakmış ki dallanıp budaklanan çalıların arasında ışıl ışıl göz kamaştırıcı bir kız var. Hemen gitmiş yanına ve onu kurtarmış, oduncu kıza sende kimsin deyip ismini öğrenmek istemiş. Kızda ilk onun ismini söylemesini istemiş. Oduncu şaşkın bir şekilde yarım yamalak adını söylemiş. Kız da oduncuya : " Beni kurtardığın yerde sana armağan edilen paralar duruyor. " demiş. Oduncu anlam verememiş, kız bunun onun payına düşen tüm yıl çok emek verip aldığı para olduğunu söylemiş. Oduncu bir hayalde olduğunu düşünmüş bir an için. Sonra gidip paraları almış. Şoke olmuş ve mutlu bir şekilde kulübesine geri gitmiş. Karısına olan - biteni anlatmış fakat ikisi de anlam veremiyormuş. Yaşamları farklı bir doğrultu da ilerlemeye başlamış ve eski geçim dertleri olmadığından mesutlarmış.

Herkeste nasıl bu kadar çabuk bir hayat değiştirdiklerini merak ediyor ve sürekli soru yağmuruna tutuyormuş. Adam doğruları söylüyormuş ve ormanda şansıyla denk geldiğini ifade ediyormuş. Hiçbir şey yapmayan bir adam bu olan biteni duyunca ormana gitmiş. Her yerde onu aramış ve sonunda korkunç görünüşlü bir kadın ortaya çıkmış, adam şansının bu olduğuna inanmakta güçlük çekiyormuş. Kadın şansın emek vermekle doğru orantılı olduğunu söylemiş. Adam bunu duyar duymaz ışık hızıyla ormandan kaçmış çünkü çalışmak ve emek göstermek ona göre değilmiş. 

- Şair burada ne demek istiyor Derya ? derseniz de :

Emeksiz, yemek olmaz ve herhangi bir şeye, bu ne olursa olsun emek veriyorsanız er ya da geç karşılığını alırsınız. Sonuç istediğiniz gibi olmasa bile, sonuca ulaşmak için alınan yol bile insana birçok şey katar. İnsan umudunu hiçbir zaman yitirmelidir. Zaten gerçekten insanı hayata bağlayan 2 şey : " sevgi ve umut " değil mi ? Bu iki unsursuz yaşam nasıl olurdu acaba.. Bana çok Polyannacısın derler ama mantık çerçevesinde Polyannacılık oynamanın hiçbir sakıncası yok bence, herkese öneririm 💓


❗ Ayrıca " Hikaye : Dünyanın En Çok Öpülen Kadını " yazımı da okuyabilirsiniz.  


Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder