Şahsiyet Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Şahsiyet Dizisi Bitti Mi ?

Türk dizi sektörüne yeni bir bakış açısı getiren Şahsiyet dizisi 12. bölümü ile final yaptı. Bu muhteşem dizinin yani Şahsiyetin konusu neydi peki ? Ya da şahsiyetin anlamını tam olarak dizi yansıtabildi mi ? Şahsiyet'in başrollerinde kimler var ? Şahsiyet Puhu'nun en iyi dizisi olabilir mi ? Şahsiyetin 1.bölümünden son bölümüne kadar neler yaşandı ? Şahsiyet hangi diziden uyarlama ? Kim bu Agah Bey ? Kısaca Şahsiyet dizisi hakkında yorumlar - eleştiriler ve daha birçok yönden bilgi vermek amacıyla bu yazıyı yazmış bulunmaktayım.

Ama er geç, ben de unutacağım, değil mi? Bütün hatıralarım silinip gidecek. Peki ben ne olacağım? Telefon numaraları bir şey değil de. Benim şahsiyetim ne olacak?
Şahsiyet Dizisi

Şahsiyet; Kişiyi diğerlerinden ayıran onu farklı kılan duygu - düşünce - davranış - beden ve birçok özelliğinin bütününe denmektedir. Aslında " Kişinin başkalarına karşı tutunduğu tavır " da diyebiliriz. Düşündüğümüz de diziye bu kavramdan, Şahsiyet kavramından esinlenmesi konu bütünü olarak doğru seçim gibi görülmektedir. Genelde tüm iyi programlar yada dizilerin bir şekilde uyarlama olduğunu biliyoruz. Fakat bu dizi uyarlama değildir. Sadece seri katil yönünden bakarsak eğer akıllara Dexter'ı getirmektedir.

Türkiye’de insanlar seri katil olmaz. Türkiye’de insanlar cinnet geçirir.

Şahsiyet Dizisi Kadrosu

Şahsiyet Oyuncuları

° Haluk Bilginer [ Agah Beyoğlu ] : Adli katip memurluğundan emekli olmuştur. Eşini yıllar önce kaybetmiştir. Kızı Zuhal yurt dışında yaşamaktadır. 

° Cansu Dere [ Nevra Elmas ] : Kamu Yönetimi mezunu olan Nevra, bölümü ile ilgili mesleklerin dışında polisliği tercih etmiştir. Babası alzheimer hastasıdır.

° Metin Akdülger [ Ateş  Arbay ] : Genç ve dinamik bir gazeteci olan Ateş, DJ’lik de yapmaktadır.

° Şebnem Bozoklu [ Zuhal ] : Agah’ın kızıdır ve alkolik bir annedir.

° Hüseyin Avni Danyal [ Cemil ] : Kamburalı zengin iş adamıdır.

° Necip Memili [ Tolga ] : Baş komiser.

° Şenay Gürler [ Nükhet ] : Agah’ın Tangodan tanıştığı arkadaşıdır.

° Ayhan Kavas [ Gürkan ] : Agah’ın doktorudur.

° İbrahim Selim [ Sefa ] : Nevra’nın iş arkadaşıdır.

° Fırat Topkorur [ Firuz ] : Nevra’nın iş arkadaşıdır.

° Recep Usta [ Deva ] : Zuhal’in çocuğu aynı zamanda Agah’ın torunudur.

° Müjde Ar [ Nesrin ] : Nevra’nın annesidir.

° Hümeyra Akbay [ Feyza Hanım ] : Alzheimer hastasıdır. 

Altmış beş yaşıma geldim. Geçen doğum günümde yine bir dilek tuttum.Çocuk gibi. Yine imkansız bir dilekti. Ne diledim biliyor musunuz? İyi bir insan olmayı.

Şahsiyet'in Konusu

Şahsiyet
Dizinin konusu tamamen adli katiplikten emekli olan Agah Bey ile polis memuru olan Nevra arasındaki bilinmeyen gizli sır ; fakat Nevra bu sırrı ne biliyor ne de bu sırla ilgili fikir yürütebiliyor. Dizi bu konu üzerine tasarlanmış. Ayrıca Agah Bey'in alzheimer hastalığına yakalanması yani nasıl olsa her şeyi unutacağım fikri, onun seri katil olmasına vesile oluyor. Bu yüzden kendisine göre haklı olduğu bir sebepten dolayı adaleti bulmak için belli insanları öldürüyor. Nevra'ya ise her cesette bir mesaj gönderiyor. Bu arada bir cinayeti işlerken kedi kostümü giyen Agah Bey'in lakabı toplum tarafından , " Köpek Öldüren " olarak anılmasını sağlıyor.

Mesele o değil mi? İnsanlar adam gibi dinlemiyor birbirini. Cümleyi bitirmeden otomatik cevap. Her şey otomatik zaten. Sonra anlaşamıyoruz. Anlaşamazsın tabi!     
Ayrıca Ufak Tefek Cinayetler : Ölen Kim ve Az Bilinen Nefes Kesen 4 Netflix Dizisi içeriğimizi de okuyabilirsiniz.



Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder