Ojeyi Kim İcat Etti : Birbirinden İlginç Hikayeler

Ojenin Tarihi
Ojenin Tarihi
Tırnakları süsleyen ojenin tarihinden , ilk kim kullandığından ve bulduğundan bu yazımda bahsedeceğim. Öncelikle tarihte resmen " Ben Buldum " karmaşası var, herkes ilk ben buldum diyor ve iddialarda bulunuyor. İşte bende bu iddiaları sizinle paylaşacağım :

Babillilerin İddiası

Bu iddiaya göre insanlar 4000 yıldır, manikür yapılıyor. Babilliler, ojeyi resmen sınıf ayrımı yapmak için kullanmış ve asilleri manikür için altından yapılan aletleri kullanmış. Tabi o zamanın ojesi günümüzdeki gibi kalıcı değilmiş. M.Ö 3000'li yıllarda ise Çinliler, ojeyi çiçeklerin taç yapraklarını ve yumurtanın beyazını karıştırarak bulmuşlar. Ayrıca Çinliler tırnaklarındaki ojeye, kıyafetlerinden daha çok önem vermiş.

Mısırlıların İddiası

İddiaya göre Mısırda yaşayan bir çiftçinin eline Nil'in kıyısında bulunan ağaçtan akan reçine bulaşır. Adam ne kadar yıkarsa yıkasın reçine çıkmaz. Daha sonra ne fark etsin, artık çapa yaparken elleri eskisi gibi ağrımıyor. Ellerinin ağrımamasını reçine ile bağdaştırır. Sonra defalarca gidip reçineyi ellerine sürer. Bunu gören karısı ise reçineyi kırılan tırnaklarına sürer.  Saraydaki soylular bunu duyduklarında reçineyi ilaç değilde, tırnaklarının görüntüsünün güzel olması için kullanmaya başlar. Böylece oje bulunmuş olur.

New Yorklu Helen İddiası

New Yorklu Helen'e göre ojeyi oje haline getiren kendisi. Bir gün Helen'nin evine misafirler gelecek oluyor. Oda misafirlerine midye toplamak için denize gidiyor ve tırnakları çiziliyor. Evine döndüğünde eski usul oje cilasını sürüyor fakat bu durum onu tatmin etmiyor. Aklına bir fikir geliyor ve mesleği boyacılık olan eşinin boyalarından tırnağına sürüyor. Akşam olup  misafirler gelince, herkes Helen'in tırnağına bayılıyor. Bundan haz alan Helen, eşine eski usul oje cilasına boya katmasını söylüyor ve bu şekilde oje bulunmuş oluyor.

İngiliz Alish İddiası

İngiliz olan Alish Ojex, ne kendi vücut temizliğini ne de çevre temizliğini önemsemeyen bir kadınmış. Tırnakları o kadar kirliymiş ki bunu gizlemek için her şeyi denemiş ama hiçbir şey çare olmamış. Sonunda dağlar çıkıp zıkkım kökü - menengeç ağacı yaprakları ve tinere benzer bir maddeyi bulup karıştırmış. Karışımı tırnaklarına süren Alish ojeyi bulmuş ve şunu söylemiş :

"Hoşuma gitti bu. En azından tırnaklarımın arasında pislikler görünmüyor. Mutluyum artık”




Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder