Beyne İyi Gelen Besinler

Beyne İyi Gelen Yiyecekler
Beyne İyi Gelen Yiyecekler
Zaman - zaman bazı şeyleri unuttuğumuzu düşünürüz. Peki bunun için hafızayı güçlendiren - beyne iyi gelen ve aynı zamanda beyni çalıştıran besinleri - yiyecekleri biliyor muyuz ? Tüm bunlar için sadece 4 besini yani " Yaban Mersini - Bitter Çikolata - Balık - Yeşil Çay " tüketmeliyiz.

Yaban Mersini :

Yaban Mersini
Yaban Mersini
İçerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde yaşlanma sürecindeki hücrelerde büyük hasarlara neden olan serbest radikalleri yok eden besin, Alzheimer'a karşı da büyük bir korumacı görevinde. Evlerimizde pasta - börek için kullandığımız bu besinin beyne faydası oldukça yüksek.

Bitter Çikolata : 

Bitter Çikolata
Bitter Çikolata

Bitter çikolata sahip olduğu flovonoller sayesinde kişideki bilişsel bozukluğun önlendiği ve düşünme becerisinin arttırdığı bilinmektedir. Ayrıca yüksek tansiyonu olanlarda bu besini tercih edebilir. Tabi ki yineden de çok kaçırmadan tüketilmelidir.

Balık :

Balık
Balık

Eğer düzenli olarak balık tüketirseniz, bilişsel gerileme riskiniz daha az balık tüketenlere göre daha azalacaktır. Küçüklüğümüzden beri bildiğimiz balık, beyni korumayı sağlayan yağlar içermektedir.

Yeşil Çay :

Yeşil Çay
Yeşil Çay
2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı insanlarda yeşil çayın içerisindeki özlerin, bilişsel performansı ve hafıza görevlerini artırdığı ortaya çıktı. Ayrıca yeşil çay kalpteki kalsiyumun birikmesini önlüyor. 

❗ " Neden Yorgun Hissediyoruz ? " okuyabilirsiniz.




Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder