Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu ?

Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu
Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu

Her bölümünde kendimizi kıyafetlerinden alamadığımız dizi " Peaky Blinders " ile karşınızdayım. Peaky Blinders genel hatlarıyla anlatıp daha sonra 5. sezonunda neler oldu - analizi - yorumu - oyuncuları - şarkıları hakkında konuşacağız. Dizi ilk olarak 12 Eylül 2013'de BBC One kanalında karşımıza çıktı. Genel hatları ile Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Birmingham - İngiltere'de faaliyet gösteren " Peaky Blinders " olarak bilinen çeteyi anlatıyor. Yapımcılığını ise Caryn Mandabach ve Tiger Aspect üstleniyor.

Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu
Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu

2019 yılı dahil toplam 5 sezon yayınlanan dizinin her sezonunda en fazla 6 bölüm bulunuyor. Bölüm dakikaları ise 50 - 60 dakika arasında değişiyor. Diziye ilk başlayanlar buna bende dahil olay örgüsüne ilk sezonlarda zor adapte oluyor ama bir yerden sonra dizi o kadar güzel akıyor ki kaliteli bir dizi izleme mutluluğuyla içiniz kıpır - kıpır oluyor. Ayrıca şarkıları ve kıyafetleri ile gözleriniz kamaşıyor.

- Cillian Murphy : Thomas Shelby 

- Paul Anderson : Arthur Shelby

- Helen McCrory : Polly Gray

- Sophie Rundle : Ada Shelby

- Finn Cole : Micheal Gray 

Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu
Peaky Blinders 5. Sezonda Neler Oldu

canlandırıyor. Thomas - Arthur - Sophie dizide 3 ana kardeşlerden biri hiç izlemeyenler için diğer kardeşleri hakkında bilgi vermek istemiyorum. Polly ise bu kardeşlerin teyzesi, resmen kritik bir karakter ve benim en sevdiğim oyunculardan birisi oluyor kendisi. Peaky Blinders 5. sezonda, Micheal Thomas'ın arkasında iş çeviriyor, faşist rakipleriyle uğraşan Peaky Blindersları bu seferde Mosleylerle uğraşır. Bu sezon benim beklentilerimi hiç karşılamadı, en sevdiğim sezon 4. sezondu ama hiç izlemediyseniz bu diziyi kesinlikle kaçırmayın derim ama biraz sabrederek izleyin 👌

🌸 Daha fazla bilgilenmek ve eğlenmek için instagramdan " PembeYazılar " ı takip edebilirsiniz.

❗ Ayrıca " 
Big Little Lies Bitti Mi : Öneri Dizi " yazımı da okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder