Bir Başkadır Dizi Analizi

Bir Başkadır Dizi Analizi

Bir Başkadır Dizi Analizi

12 Kasım'da Netflix'te 8 bölüm olarak yayınlanan ve şu anda herkesin konuştuğu dizi Bir Başkadır dizisinin analizi - konusu - oyuncuları - nerede çekildiği hakkında bilgi vereceğiz. Çalan şarkıların güzelliğine de değiniverelim çünkü çoğuna Shazam uygulamasında yer verilmiyor. 

" Takmış kızın tesettürüne. Kendi kafasında çuvalla geziyor farkında değil. Yani farkında da... En kötüsü o zaten. Hem yapıyor hem farkında hem de... Hem suçladı hem akladı kendini, sonra ' kapatalım konuyu ' dedi çıktı işin içinden. O kadar tipik ki ."

❗ Spoiler içerebilir.


" Sen de bi konuyu hemen konu yapıyon Abla "

Bir Başkadır Dizi Konusu ve Oyuncuları


Bir Başkadır Dizi Analizi

Bir Başkadır Dizi Analizi


- Game of Thrones kaç sezon? + Sekiz - Dokuzuncuyu ben çekicem, sana daha dur!


Öykü Karayel : Meryem

Fatih Artman : Yasin

Funda Eryiğit : Ruhiye

Alican Yücesoy : Sinan

Defne Kayalar : Peri

Tülin Özen : Gülbin

" İnsanlarla gerçek samimi ilişkiler kurmak istiyorsan, kendileri olmalarına izin vermen lazım "

Meryem sürekli ayılıp - bayılmalarından dolayı bir psikiyatriye gitme kararı alır ve devlet hastanesinde doktor olan Peri Hanım'a gider. Meryem aslında çok değişik bir karakterdir çünkü her şeyi kendi sorar kendi cevaplar, durmadan konuşur, her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatır ve aslında hep yakınındakilerin ağzıyla konuşur yani kendi düşünceleri yoktur ve en önemli özelliği tesettürlü bir hanımdır. Doktor Peri ise aile yapısından gelen bir tesettürlü insanlara karşı bir önyargısından daha çok onları sevememe özelliği vardır. Ayrıca bu özelliği bence hastalık boyutunda çünkü karşısındaki hasta tesettürlü ise bir doktor olarak onları iyileştirmekten daha çok gıcık etmeye odaklı. Peri bu durumundan ötürü durumunun çözümü için ise psikiyatri arkadaşı Gülbin'e hasta olarak gidiyor. Yani bir psikiyatri başka bir psikiyatriden tedavi almaya çalışıyor. 

Bir Başkadır Dizi Analizi

Bir Başkadır Dizi Analizi


" Sensin kafanın içinde bi kışlaya kapattın kendini. Kendi acına asker ettin kendini. Bi terhis olamadın Ruhiye artık, şafak kaç? Artık gelsin ya yazık günah "


Dizide herkes çok farklı karakter Meryem'in abisi Yasin, yengesi Ruhiye, yanında çalıştığı Sinan herkes ayrı telden aslında gerçek Türkiye tadında. Çünkü bizim toplumuzda hem tesettürlü hemde tesettürsüz insanlar mevcut hemde her mevkide. Dizi güzel ama herkesin severek izleyeceği telden değil ve bence kesinlikle bir Netflix dizisi tadında değil. Zaten yönetmeni Berkun Oya BluTV'ye Masum adında bir dizi çekmişti yıllar önce bence bu dizide tam bir BluTV dizisi gibi görünüyor. Yani sadece Türkler izler diye düşünüyorum. Dizinin ilk baştaki müziğine ise Hülya Avşar - Sekreter Filminde çalıyor diyorlar ama tam bilmiyorum. Öykü Karayel'in ve diğer oyuncuların oyunculukları o kadar muhteşem ki sanki gerçek hayatta böyle sanırsınız.  İzleyin içimizdeki çatışmaları yansıtmış ama herkese göre bir dizi değil bunu tekrardan dile getiriyorum. 

❗ Ayrıca " Az Bilinen Harika Bir Dizi : The Last Ship " yazımı da okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşayan bir mühendis.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder