Nisan Ayında İzlediğim Dizi ve Filmler

Merhabalar 💜

Nisan ayında toplam 7 film - 6 dizi izlemişim şimdi onlar hakkında fikirlerimi söyleyeceğim sizlere :

The Crown


1 ) The Crown : Uzun süredir başlamayı düşündüğüm diziye sonunda başladım ve 4 sezonu bir çırpıda bitirdim. Netflix'in en çok maliyet ayırdığı dizi resmen görsel show niteliğinde. Biraz durgun ilerliyor ama kendini izlettiren kaliteli bir havası var.

Kağıttan Hayaller


2 ) Kağıttan Hayaller : Çağatay Ulusoy'un başrolde olduğu bu dizide Çağatay Ulusoy bence çok çiğ durmuş, filmdeki karaktere uymadığını düşünüyorum. Leş bir film değildi ama waow da demedim.

Masum Hamleler


3 ) Masum Hamleler : İçimi ısıtan - o eski filmlere duyulan bir havası olan bu film, santrança ilgisi olan bir küçük çocuğun ailesi ile onun yaşadığı olayları konu alıyor. Bu filmi öneriyorum.

Nuh Tepesi


4 ) Nuh Tepesi : Oyuncu kadrosu çok güçlü olan bu filmde Haluk Bilginer, Ali Atay gibi isimler yer alıyor. Memleketinde ölmek isteyen bir adamı ve oğlunu konu alan film çok göreceli bir sevilip - sevilmemesi var bence. Yani seven sevmiş, sevmeyen sevmemiş.

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü


5 ) Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü : Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bu film sanırım tiyatro olarak önceki yıllarda gösterilmiş. Tiyatro oyunun filminden daha iyi olduğunu söyleyenler var ama ben izlemediğim için bir şey diyemeyeceğim. Ama ana karakteri çok sevdim. Çok masum çok akıllı çok kendi halinde aşırı eğlenceli bir kız zaten genel hayatta da böyle insanları çok sevdiğimden benim yüzümü güldürdü film boyunca.
Constantine

6 ) Constantine : Keanu Reeves yani bizim John Wick'in başrollerinde olduğu film fantastik öğeleri barındıran yarı korku filmi olarak geçiyor. Güzel filmdi.

Bir Katliamın Romanı


7 ) Bir Katliamın Romanı : 1969'da İtalya'da meyadana gelen bir patlamayla ilgili yanlış alınan kararlar, siyasi çekişmeler tarzında olayları kapsıyor. Güzel filmdi bunu da öneriyorum.

Midway


8 ) Midway : En sevdiğim ve en sürekleyici hiç sıkılmadığım filmdi. ABD ile Japonya İmparatorluğu arasında geçen deniz savaşı Midway'ı konu alan film beni oldukça mutlu etti izlerken aşırı keyif aldım. Film sonunda karakterleri gerçek kişilerle bağdaştırdıklarını görmekte hoşuma gitti.

Yeşilçam


9 ) Yeşilçam : BLUTV'de yayınlanmaya başlayan dizinin başrolünda Çağatay Ulusoy var ve ilk defa Ulusoy'u bir karakteri canlandırıken çok beğendim. Eski Yeşilçam zamanlarını yansıtmaya çalışan dizinin 2 bölümünü izledim ve beğendim.

Metod


10 ) Metod : Gain platformunda yayınlanan bu dizi 4 bölümden oluşuyor ve bir şirkette işe girmeye çalışan 4 kişinin mülakat sürecinde içerisinde bulundukları entrikalı oyunları konu alıyor. Aşırı sevdim.

Gözlerinin Ardında


11 ) Gözlerinin Ardında : Aşırı övüldüğü için başlayım dedim ama ben çok mutlu etmedi tek sevdiğim tarafı şarkılarının tam benlik olmasıydı. Ama aşırı kötü bir dizi de  değil.

Gözlerinin Ardında


12 ) Fatma : Temizlik işleriyle ilgilenen Fatma'nın birden seri katile dönüşmesini anlatan dizide en sevdiğim şey : Burcu Biricik'in oyunculuğu oldu, bu ara cidden işinin hakkını veren oyunculardan ve oldukça parladı.

Queen of the South


13 ) Queen of the South : Çok sevdiğim bir kişinin önerisiyle başladığım bu dizi bu ay içerisinde beni en çok mutlu eden yapım oldu çünkü Narcos'un kadın versiyonu diyebilirim. Kartel dünyasını ele alan dizi aksiyon üzerine kurulu ve dizi akıp gidiyor. 4 sezonu da izledim 5. sezona bugün başlayacağım. 

❗ Ayrıca "  Hükümsüz Dizi İncelemesi " yazımı da okuyabilirsiniz.


Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder