Hikaye : İyilik Yap - Denize At mı ? İnsan Hayatına Saygı mı ?

Hikaye : İyilik Yap - Denize At mı ? İnsan Hayatına Saygı mı ?

Hikaye : İyilik Yap - Denize At mı ? İnsan Hayatına Saygı mı ?

Merhabalar 💕 Nasıl gidiyor ?
Ay geçen günlerde kısa bir hikayeye denk geldim size de anlatmak istedim bakalım siz ne düşünüyorsunuz, iyi yapmış mıyııım 🙈

" Zamanın birinde yaşlı bir adam varmış, kendisine ait bahçeli evinde tek yaşıyormuş. Hikmet o ki günün birinde yan tarafındaki eve güler yüzlü, enerjisi yüksek ,hayat dolu bir kadın taşınmış. Kadın bir güzel evine taşınmış, her şeyi düzenlemiş, bahçesine çekidüzen vermiş. Hatta yeni çiçekler ekmiş, ağaçlar bile dikmiş. Her işini tamamlayıp bahçesine uzaktan bakarken yan taraftaki evin bahçesinin çok bakımsız ve çelimsiz olduğunu görmüş. Ayrıca taşınmadan öncede orada yaşlı bir adamın kaldığına da kulak misafiri olmuş. Dayanamayıp gitmiş o bahçeyi bir güzel toplamış hatta elinde kalan şeftali ağaçlarından da dikmiş ve evine gitmiş. Ertesi gün olmuş adam sabah kapıyı açmış ki ne görsün bahçesi düzenlenmiş üstüne bir de bahçeye şeftali ağacı dikilmiş. Kim yaptı diye düşünürken aynı şeftali ağaçlarından yan bahçede de olduğunu fark edince komşusunun evine gitmiş kapıyı çalmış. Kadın kapıyı açmış, adam : " Bahçeyi siz mi düzenleyip, şeftali ağacı diktiniz ? " diye sorunca kadın güler yüzle evet demiş. Adam sert ve kızgın bir şekilde : "O şeftali ağaçlarını direk oradan sökün, ben şeftali ağaçlarını hiç sevmem ve alerjim var. Ayrıca bahçemle en son sevgili eşimle ilgilenmiştik, vefat edince anısı adına öylece kalsın istemiştim " demiş. Kadın da bu durumu çok üzülmüş sadece güzel bir niyetle bir şeyler yaptığını ifade etmiş  "

Sizce bu hikayede hata olan ne ? Aslında bu hikaye o kadar şey anlatıyor ki.. Ben anladıklarımı söyleyim mesela :

1 ) Bazen sen iyi niyetli olarak insanlara yaklaşıp iyi niyetli bir şekilde, karşılık beklemeden bir şeyler yapabilirsin ama bunu sadece sen istediğin için yaptığını karşı tarafın böyle bir isteğinin olmadığını bilmen gerekiyor. Yani demek istediğim şu fedakarlık yaparken tek sizi bağlayan bir şey olduğunu bilin, karşı taraf size olumsuz yaklaştığında üzülmemeniz gerekir.

2 ) İnsanların hayatına kim olursanız olun burnunuzu sokmamanız gerekiyor. İzin almak, sormak gibi şeyler vardır. Sonuçta insanız ya herkes bir şekilde iletişime geçebiliyor diye düşünüyorum. Karşı tarafın hayatını ilgilendiren bir şeyse güzelce sorun, izin isteyin. Ve bu sadece tanımadıklarınız için değil tanıdıklarınız içinde geçerli yani bence asıl iyi düşünce karşındakine sormak, danışmak.

3 ) Bakış açısı.. Kadın iyilik yaptı diye doğru hareket takınan kişi o değil bence. Sen iyilik yaptığını düşünüyorsun ama bak adamın alerjisi olan bir şeyi dikiyorsun eşiyle olan anılarını mahvediyorsun..Ama şöyle bir şeyde var  adam da iyi düşünülen bir hareketi daha güzel ılımlı bir şekilde ifade edebilirdi.

Sizler ne düşünüyorsunuz ? :) 

❗ Ayrıca " Hikaye : Dünyanın En Çok Öpülen Kadını " yazımı da okuyabilirsiniz.  







Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder