Deadpool 2 İncelemesi

Deadpool izleyicisi ile 2016 yılında buluşmuştur ve herkes tarafından en iyi Romantik-Komedi filmi olarak gösterilmiştir. Deadpool 2 ise 2018 yılında sinemalarda yerini almıştır. Sinema salonlarında Alt yazı ve Türkçe Dublaj seçeneği olan film, genellikle Türkiye'de dublaj olarak izlenmektedir. Şu an Deadpool 2'nin güncel IMDB puanı 8.1'dir. Deadpool 2'nin genel konusu, karakterleri ve birçok merak edilen konular için bu yazı yazılmıştır.

Deadpool

Deadpool, ilk filminde bizlere kendisini klişeleşen süper kahramanlarla deli bir dalga geçen ve kendisini fazla umursamayıp eğlenen biri olarak tanıtmıştı. Serinin devamı olan ikinci filminde ise bu özelliğini devam ettirmiştir. Bu filmde de Deadpool, kendine yeni kahramanların bir arada olduğu bir takım kuruyor ve Cable'nin öldürmek istediği çocuğu kurtarmaya çalışıyor. Filmin konusu sanki biraz Terminatör 2'yle aynı gelmesine karşı, izleyiciyi komedi yağmuruna tutuyor.

Deadpool 2

Filmin dikkat çeken karakterlerinden biri olan Cable, bildiğiniz üzere X-Men üyeleri Cyclops ve Jen Grey'in çocuğudur ve gelecekten gelmektedir. Bu gelecek Marvel ve DC evrenlerinden olan alternatif bir gelecek. Filmde söylediğimiz gibi Cable, bir çocuğu öldürmeye çalışıyor. Fakat bu çocukla Cable arasında başlarda hiçbir alaka kuramıyorsunuz. Çünkü çocuğun kendine özgü ellerinden çıkan ateş topları var ve tek isteği kendini taciz eden okul müdürünü bu özelliğiyle yakmaktır. Daha sonra çocuğun sahip olduğu özellikleri göz önünde bulundurunca ve Cable'da yavaş-yavaş dökülünce bağlantıyı tak diye kuruyorsunuz.

Cable

Cable'ın gelecekten gelmesi, bu çocuğun da istediği zaman ateş topları yaratıp istediği gibi her şeyi yakabildiğine göre demek ki çocuk Cable'a bir şekilde bu özelliğiyle zarar veriyor diye düşünüyorsunuz. Cable da bunun olmasını engellemek için çocuğu  yok etmek istiyor. Fakat Deadpool ve bu çocuk ne alaka derseniz eğer. Deadpool, bu çocukla beraber Buz Mahzenine kapatılıyor. Çocuk için Deadpool'dan başka dostu yokken Deadpool için öle olmaması çocuğu yaralıyor. Ayrıca filmin başında sevgilisi Vanessa'nın çocuklarla ilgili söylediği sözlerden etkilenen Deadpool, çocuğu Cable'dan koruma operasyonu yapmaya karar veriyor.

Ryan Reynolds

Film genel hatlarıyla iyiydi. Espriler özellikle Arif v 2016 filmindeki ' Kaç yaşındasın sen ? ' esprisi ile Ryan Reynolds'ın Green Lantern esprileri benzerdi diyebiliriz. Filmin kötü yanı ise konu bütünlüğünün biraz olmaması ve her telden şeylerin olmasıydı diyebiliriz. Zamanda yolculuk - Cable - Süper Kahraman takımı derken konu biraz dağılmaktaydı.

Ayrıca Nam-ı Diğer DEXTER Bomba Gibi Diziyle Geri Döndü içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder