Temiz Bir Cilt İçin Ne Yapmalı ?

Temiz Cilt

Hepimiz temiz bir cilt  için beslenmeye, bakıma yada maskelere ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Fakat gelin size temiz bir cilt için ne yapmanız gerektiğini anlatıyım :

Ayrıca Ödem Atmada Yardımcı 5 Besin yazımı da okuyabilirsiniz.

Düzenli Spor Yapmak :

Düzenli bir şekilde spor yapmak vücudumuza iyi geldiği kadar cildimize de iyi gelmektedir. Spor yaptıkça cilt kendini yeniliyor ve toksinlerden kurtuluyor. Spor salonları yada evde, haftada en az 2 kere spor yaparak cildinize ışıltı katabilirsiniz.
Spor Yapmak

Beslenmede Akıllı Davranmak : 

Yeterli kadar spor yapılsa bile beslenmeye dikkat edilmeyince cildiniz soluk ve ruhsuz görünüme girebilir. O yüzden beslenmeye elimizden geldiğince dikkat etmelisiniz. Hazır gıdaları hayatınızdan çıkartırken, sebzelere ağırlık vermelisiniz. 

Beslenme Alışkanlığı

Yeterince Su İçmek :

Hayatımızdaki en önemli madde " su içmek " olabilir. Çünkü su sadece cilde değil her şeye faydası olan bir sıvı. Yurt dışında yapılan bir araştırmaya göre 1 ay boyunca günde sürekli olarak 3 litre su içen bir kişinin cildinin parlak ve ışıltılı bir görünüm aldığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzdendir ki günde en az 2.5 - 3 litre su içmeye çalışın.

Su İçmek

Makyajı Çıkarmadan Uyuma :

Eğlenmekten yada dışarıdan gelir - gelmez makyajla uyumak kadar cilde zarar veren bir şey yoktur. İlk başlarda bir kereden ne olur ki , denilse de bu durum alışkanlık edinilip sürekli yapılınca gözenekler tıkanıp yüzde siyah noktalara sebep olabilir. O yüzden asla ama asla makyaj çıkarmadan uyumayın.

Makyaj Çıkartma

Uyku ve Yastık Kılıfı :

Uyku kadar güzel ve dinlendirici bir şey olamaz. O yüzden günde en az 7 - 8 saat uyumaya çalışın. Uyku düzeninizi sağlamayınca cildin yorgun göründüğü unutmamalısınız. Ayrıca yastık kılıfınızı da düzenli olarak değiştirmeye özen göstermelisiniz.

Yastık Kılıfı Değiştirmek

Ayrıca Güne Güzel Başlamak İçin Ne Yapılmalı ? yazımı da okuyabilirsiniz.



Kendi evrenini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder